Σημαντικές ανακοινώσεις προέκυψαν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Nokia, την παραμονή της επίσημης έναρξης του MWC, στο επιβλητικό ξενοδοχείο «Hesperia Tower».

P1080582

Ρόλο οικοδεσπότη ανέλαβε ο Barry French, Chief Marketing Officer της εταιρείας που καλωσόρισε τους δημοσιογράφους, για να δώσει κατόπιν το λόγο στον Πρόεδρο της Nokia, Rajeev Suri.

P1080594

Η Nokia, έχοντας εδραιώσει την ηγετική της θέση στο 5G και κατ” επέκταση στο IoT, και προχωρώντας σε μια σειρά από σημαντικές εξαγορές το τελευταίο διάστημα, με πιο πρόσφατη αυτήν της Comptel, σχεδόν δυο μήνες νωρίτερα, επικεντρώνει πλέον το ενδιαφέρον της σε κάθετες αγορές, όπως ο τομέας της υγείας, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη στο κομμάτι του software.

P1080602

Όπως εξήγησε ο Suri, στόχος της Nokia στη φετινή παρουσία της στο MWC είναι να παρουσιαστεί εντελώς διαφορετική από άλλες χρονιές, ξεδιπλώνοντας ένα end-to-end portfolio.

Εν συνεχεία, εξηγώντας τη στρατηγική της εταιρείας, την βάσισε σε τέσσερις πυλώνες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Lead, Expand, Build, Create». Αναλυτικότερα, αναφέρθηκε στη σημασία και την αναγκαιότητα των συνεργειών, την επέκταση σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές και ο δημόσιος τομέας, στη δημιουργία νέων προϊόντων κυρίως στο κομμάτι του software και τέλος σε νέες ευκαιρίες που ανοίγονται σε επιμέρους κάθετες αγορές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το project που αναπτύσσεται από τη Nokia στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με το «Drone Network as a Service».

Τέλος, σχολιάζοντας τις προοπτικές για το 2017, έδωσε αισιόδοξο τόνο, τόσο για την πορεία της Φινλανδικής εταιρείας, όσο και για το μέλλον των δικτύων, σημειώνοντας ωστόσο ό,τι ο ρυθμός ανάπτυξης δεν θα είναι ιλιγγιώδης, αλλά σταθερός, ενώ παραδέχτηκε ότι 4G και 5G θα συνυπάρξουν για πολλά χρόνια.