2ο Συνέδριο InfoCom Αpps

Συσκευές – Λειτουργικά – Εφαρμογές – Δίκτυα

Developing the New Internet!

Το 2ο Συνέδριο Smartphones, Tablets & Εφαρμογών «InfoCom Αpps» θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, του ΣΕΚΕΕ, της ΕΕΚΤ και του ΙΑΒ.

Οι εφαρμογές, καθώς και όλο το οικοδόμημα που στηρίζεται πάνω στα Smartphones & τα Tablets, έχουν πλέον ισχυρά θεμέλια. Τόσο ισχυρά, ώστε να καθιερώνονται ως η πρώτη στρατηγική επιλογή για τη δημιουργία ενός νέου καταναλωτικού ρεύματος στην αγορά των consumer electronics, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το Internet.

H παραγωγή εφαρμογών αλλά και η χρήση τους, αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία μόνο εβδομάδα τον Δεκέμβριο του 2011 οι χρήστες πραγματοποίησαν 1.000.000.000 downloads εφαρμογών, δημιουργώντας ένα ρεκόρ, το οποίο αναμένεται να ξεπεραστεί αρκετές φορές το 2012. Ήδη, σε προηγμένες τεχνολογικά χώρες η χρήση data και applications, είναι μεγαλύτερη από αυτή των εφαρμογών φωνής και των μηνυμάτων.

Παράλληλα το συνολικό οικοσύστημα των εφαρμογών και τα υποσύνολά του βελτιώνονται και επεκτείνονται, αυξάνοντας την αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών που το αποτελούν. Μία άλλη τάση που καταγράφεται είναι ότι ενσωματώνουν νέους τομείς δράσης (π.χ. marketing, διαφημιστική αγορά κ.ά.), αλλά και νέα πεδία εφαρμογών, όπως είναι οι Smart TVs και το Smart Home.

Στόχος του 2ου Συνεδρίου InfoCom Apps, είναι να αναδείξει τη μετάβαση από τη νέα τεχνολογία προς τη νέα οικονομία. Μια μετάβαση που δεν είναι πλέον απλά προοπτική, αλλά πραγματικότητα, στην οποία δεν υπάρχει χώρος για ουραγούς, αλλά μόνο για πρωτοπόρους.

Το InfoCom Apps φιλοδοξεί για μια ακόμη χρονιά να αποτελέσει σημείο συνάντησης των παραγόντων της αγοράς όπως: δίκτυα κινητής, κατασκευαστές κινητών, developers, πλατφόρμες, επενδυτές, διαφημιστικές εταιρείες, κατασκευαστές έξυπνων συσκευών και αξεσουάρ, media, στελέχη marketing και πωλήσεων, επενδυτές, συμβούλους κ.α.

Οι ενότητες του 2ου Συνεδρίου InfoCom Apps είναι:

Ενότητα 1η: Smart it All!

Εκπρόσωποι από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, θα κληθούν να παρουσιάσουν τη στρατηγική τους για τα Applications, τα Smartphones και τα tablets, καθώς και το βαθμό εμπλοκής τους στο νέο περιβάλλον.

Στη συγκεκριμένη ενότητα κατασκευαστές «έξυπνων» συσκευών (Smartphones, Tablets, Smart TVs κ.ά), θα δείξουν τις δυνατότητες διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης, σε ένα δικτυωμένο κόσμο με κέντρο το mobility και τις ανάγκες των χρηστών.

Ενότητα 2η: Apps for Business

Στη διάρκεια της 2ης ενότητας, θα φιλοξενηθούν μεγάλες επιχειρήσεις και φορείς που, είτε υιοθέτησαν τις κινητές εφαρμογές για την επιχειρηματική τους λειτουργία, είτε προτείνουν καινοτόμες προσεγγίσεις που εκμεταλλεύονται τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις, χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές ως εργαλεία Ευχρηστίας, Marketing, Παραγωγικότητας και Ανάπτυξης.

Ενότητα 3η: It’s an AppWorld!

Ο βασικός πυρήνας του 2ου InfoCom Apps, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τις παρουσιάσεις των δημιουργών! Στη συγκεκριμένη ενότητα οι developers θα έχουν την ευκαιρία να μας παρουσιάσουν τις εφαρμογές τους, καθώς και το πως μέσα από αυτές αλλάζει ο τρόπος που μαθαίνουμε, δουλεύουμε, διασκεδάζουμε και ενημερωνόμαστε.

Ενότητα 4η: Apps as a Business

Στην καταληκτική ενότητα του 2ου InfoCom Apps, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους επιχειρήσεων, θεσμικών οργάνων, επενδυτών και συμβούλων επιχειρήσεων, οι οποίοι θα αναλύσουν τους παράγοντες και τα βήματα που μπορούν να οδηγήσουν σε επιτυχημένα επιχειρηματικά σχήματα.

Το διακύβευμα είναι ότι η σημερινή οικονομική συγκυρία, ενώ προάγει την καινοτομία, δημιουργεί ταυτόχρονα μία αντίφαση. Τα μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα, αποφεύγουν τη δημιουργία ρίσκου και διστάζουν να προχωρήσουν σε καινοτόμα βήματα, γεγονός που συχνά συνεπάγεται σημαντικές απώλειες ευκαιριών. Από την άλλη, ανεξάρτητοι developers με μικρά ευέλικτα σχήματα, αναζητούν κεφαλαιακή ενίσχυση για να περάσουν από την ιδέα στην πράξη.

Μπορεί η κάθε μία από τις συγκεκριμένες εκφάνσεις επιχειρηματικότητας, να μην έχει από μόνη της πολλές ελπίδες, αλλά ο συνδυασμός τους παράγει ένα υβρίδιο με χαμηλό ρίσκο και υψηλή προστιθέμενη αξία. Αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός του Συνεδρίου. Να δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες συνέργειες φέρνοντας σε επαφή την καινοτομία με την επιχειρηματικότητα.

Apps Land!

Στο 2ο InfoCom Apps υπάρχει πρόβλεψη για διαδραστικότητα μεταξύ των εμπλεκομένων, δεδομένου ότι στο φουαγιέ θα υπάρχει έκθεση με περίπτερα των χορηγών. Θα υπάρχουν επίσης αρκετοί χώροι για επαγγελματικές επαφές και άπειρες ευκαιρίες networking, ιδιαίτερα σε επίπεδο εφαρμογών, όπου προγραμματιστές και εταιρίες λογισμικού, θα επιδείξουν τις λύσεις και τις προτάσεις τους, τόσο σε ειδικευμένες ανάγκες όσο και σε γενικότερα μοντέλα επιχειρησιακών και επιχειρηματικών προσεγγίσεων.

Apps Lab!

Σε ιδιαίτερο χώρο -και για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων- θα οργανωθεί στο πλαίσιο του 2ου InfoCom Apps το Apps Lab. Επίσημες γλώσσες της συγκεκριμένης ενότητα θα είναι οι: Java, C, C++, Objective-C, .NET κ.α.

Smartphones & Apps Awards

Στο πλαίσιο του 2ου InfoCom Apps θα απονεμηθούν από την Οργανωτική Επιτροπή βραβεία στις εταιρείες & τα πρόσωπα που διακρίθηκαν για την δημιουργικότητα τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της αγοράς και της τεχνολογίας.

Το InfoCom Αpps  διοργανώνεται από τη Smart Press, μία από τις σημαντικότερες εκδοτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα όσον αφορά το χώρο των εξειδικευμένων μέσων ενημέρωσης με έμφαση στην αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών.

Η Smart Press διοργανώνει το μεγαλύτερο συνέδριο Τηλεπικοινωνιών στην ΝΑ Ευρώπη(www.info-com.gr) , εκδίδει τα περιοδικά «Κινητή Τηλεφωνία & Τηλεπικοινωνίες», «Info-Com», «Digital Life» & «Mobile Life» και διαχειρίζεται τα sites www.myphone.grwww.digitallife.gr,  www.infocom.gr,  www.weeklytelecom.gr