Έχεις μια πρωτότυπη και φευγάτη επιχειρηματική ιδέα και πιστεύεις σε αυτήν. Το θέμα δεν είναι βέβαια αν την πιστεύεις εσύ αλλά να κάνεις και τους άλλους να την πιστέψουν.

Μπορείς;

Ξέρεις πώς;

Θες να δοκιμάσεις;

Τα πιο «hot» και πολλά υποσχόμενα ελληνικά web app startups δέχθηκαν την πρό(σ)κληση και θα βρεθούν απέναντι στο κοινό για να πείσουν ότι αξίζουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο «Step Up, Get App» στο πλαίσιο του συνεδρίου Infocom Mobiles & Apps 2014. Εσείς, το κοινό, έχετε τη δύναμη –και τα λεφτά- και καλείστε να επενδύσετε σοφά. Ποιος θα σας πείσει για το project του;

Στο «Step Up, Get App» δεν θα ακούσετε όμως μόνο όμορφα λόγια και υποσχέσεις. Το «παρών» θα δώσει η προηγούμενη γενιά startuppers η οποία μάλιστα θα βρίσκεται στην… απέναντι όχθη και θα προσπαθήσουν να «προσγειώσουν» το νέο αίμα. Θα τα καταφέρουν; Μην είστε παρατηρητές! Συμμετέχετε στο «Step Up, Get App» και γνωρίστε τον κόσμο της άγριας ομορφιάς που συνοδεύει την αγωνία και τη δύναμη λίγο πριν το άλμα, από το όνειρο στην πράξη!

 

Bookia

bookiaTo Bookia ξεκίνησε στο τέλος του Ιουνίου του 2013 και κύριος σκοπός του είναι εύστοχα να προτείνει βιβλία για ανάγνωση. Έτσι διαμορφώνεται ως ένας κοινωνικός χώρος με επίκεντρο τα βιβλία. Τα μέλη μπορούν να βαθμολογούν βιβλία, να γράφουν τη γνώμη τους και να συζητούν, να διαμορφώνουν τη βιβλιοθήκη τους ορίζοντας τη σχέση τους (έχω, διάβασα, διαβάζω, θέλω), να τα χαρίζουν και να τα ανταλλάσσουν. Επίσης, βλέπουν τι διαβάζουν άλλοι αλλά και οι φίλοι τους, κάνουν νέες φιλίες, ακολουθούν βιβλία και δημιουργούς και ενημερώνονται για κάθε εξέλιξη. Όλα αυτά δωρεάν με έτοιμα καταχωρημένα όλα τα βιβλία από ελληνικούς εκδοτικούς οίκους.

Contests4Causes

contest4causes_logoΗ ιδέα ανάπτυξης μιας εφαρμογής για την άμεση συμμετοχή χρηστών σε διαγωνισμούς ξεκίνησε από απλές συζητήσεις το καλοκαίρι του 2013. Την αρχική ιδέα ενίσχυσε η ένταξη μηχανισμού χρηματοδότησης σκοπών μέσω micropayments και έτσι σύντομα σχηματίστηκε ομάδα από τους Νίκο Τσονιώτη και Αλέξανδρο Μπινόπουλο, στα πλαίσια υλοποίησης ενός «SaaS» μέσω smartphones. Βασισμένοι στη λογική «act local, think global», με πολλή προσωπική δουλειά, αλλά και εγκάρδια υποστήριξη η Contests4Causes έχει το βλέμμα στραμμένο… όπου υπάρχουν ανάγκες!

Douleutaras.gr

douleutarasΟ Douleutaras.gr είναι μία καινοτομική διαδικτυακή κοινότητα μέσω της οποίας επαγγελματίες και εργοδότες έρχονται σε επαφή για την εκτέλεση εργασιών ή τη σύναψη νέων συνεργασιών. Σκοπός του Douleutaras.gr είναι να κάνει την αναζήτηση εργασίας ή επαγγελματία πιο άμεση, διαφανή και αξιοκρατική, διευρύνοντας το φάσμα και τη φύση των προσφερόμενων εργασιών. Βρίσκεται στον «αέρα» περίπου 3 μήνες, έχοντας τύχει ευρύτερης υποδοχής από εργοδότες και επαγγελματίες, καταγράφοντας εντυπωσιακή ανάπτυξη σε αριθμό μελών και εργασιών.

Frogs & Flies

frogs-n-fliesΗ Frogs & Flies ιδρύθηκε τον Μάιο του 2013 από τους Κωνσταντίνο Σάββιτς και Καίσαρα Βρεττό. Σκοπός της, η δημιουργία ποιοτικών εφαρμογών για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. ‘Εμπνευση της και αφετηρία δημιουργίας, η αγαπημένη λέξη των παιδιών. Η λέξη «Γιατί». Μέσα από οθόνες μικρές και μεγάλες, smartphones και tablets τα παιδιά παίζουν, διαβάζουν και μαθαίνουν με όποια σειρά εκείνα επιθυμούν. Κάθε εφαρμογή και μία απάντηση. Στόχος; Η δημιουργία της πρώτης εγκυκλοπαίδειας εφαρμογών των Γιατί στα App Markets!

greenbluegreece

greenbluegreeceΗ εφαρμογή που είναι στο χέρι σου να την κατεβάσεις…. It’s up to you! Εφαρμογή με πληροφορίες τουριστικού οδηγού με ενημερώσεις, προσφορές και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για όλη την Ελλάδα! Kαλύπτει την ανάδειξη του ορεινού όγκου της Ελλάδας με την απίστευτη εναλλαγή τοπίων και την ανυπέρβλητη ομορφιά αλλά και τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε διαμονή, φαγητό, και δραστηριότητες, δίνοντας την παροχή πληροφοριών προς το ευρύ κοινό, που αναζητά μέσα από έξυπνες συσκευές πλέον, την πληροφορία.

tourismart

tourismartTo tourismart είναι μία υπηρεσία mobile εφαρμογών για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις όπως ξενώνες, ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία. Με το tourismart, η επιχείρηση οργανώνει και διαχειρίζεται καθημερινές λειτουργίες της όπως πελατολόγιο, παραγγελίες, κρατήσεις και οικονομικά μέσω tablet, ενώ προσφέρει τις υπηρεσίες της στο smartphone των πελάτης της. Το tourismart στοχεύει να φέρει την mobile εποχή σε κάθε τουριστική επιχείρηση, αποτελεί  υπηρεσία της εταιρίας SimpleApps και έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

tradeNOW

trade-nowΗ tradeNOW ξεκίνησε την δραστηριότητά της τον Ιανουάριο του 2013 με τη δημιουργία της πρώτης διαδικτυακής πλατφόρμας ανταλλαγών προϊόντων, υπηρεσιών και ακινήτων, για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν ανταλλαγές, ώστε να καλύψουν προσωπικές και επιχειρηματικές ανάγκες χωρίς κόστος. Στην εποχή της οικονομικής κρίσης η tradeNOW στοχεύει στην καθιέρωση της ανταλλαγής στην ελληνική αγορά, τόσο ως βοηθητικό εργαλείο επιχειρηματικής δραστηριότητας, όσο και ως εναλλακτικού τρόπου ζωής με μεγάλα οφέλη για την οικονομία και το περιβάλλον.

Zoottle

zoottleΗ Zoottle είναι μία ελληνική startup που ιδρύθηκε από στελέχη με πολυετή εμπειρία στον ευρύτερο χώρο των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών διαδικτύου. H Zoottle παρέχει ολοκληρωμένη λύση εναλλακτικής πρόσβασης στο Wi-Fi των συνεργατών της, χρησιμοποιώντας λογαριασμούς υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης (όπως το Facebook) με σκοπό την μετατροπή των επισκεπτών τους σε fans, αλλά και την παροχή ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης των profiles των επισκεπτών τους, καθώς και μέσο επικοινωνίας μαζί τους.