Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα όχι μόνο δε θα μείνει πίσω, αλλά ότι θα προσπεράσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες στο δρόμο προς τα δίκτυα νέας γενιάς, εξέφρασε με δηλώσεις του στο πλαίσιο συνάντησης με Έλληνες δημοσιογράφους στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης, ο Νίκος Παππάς.

IMG_8766

Όπως επισήμανε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η επίτευξη αυτού του στόχου, σημαίνει ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δίκτυα υψηλής ταχύτητας. Πρόκεται, όπως εξήγησε, για αδήριτη ανάγκη, προκειμένουν καμιά περιοχή της Ελληνικής Επικράτειας να μην μείνει πίσω, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία πρόσβασης των κατοίκων σε εφαρμογές νέας γενιάς που θα βελιώσουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα. Αφού κατέδειξε τον σημαίνοντα ρόλο της Πολιτείας στην προσπάθεια αυτή, έθεσε ένα φιλόδοξο πλην όμως όχι ακατόρθωτο, όπως είπε, στόχο, που είναι η πλήρης ανάπτυξη ενός δικτύου οπτικών ινών. Ο δρόμος των συνεργειών, μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και η αξιοποίηση όλων των δημόσιων πόρων, είναι όπως ανέφερε, μονόδρομος για να καλυφθεί η ανάγκη αυτή.

IMG_4222

Ζητούμενο για την Ελλάδα, είναι να εκμεταλλευτεί τόσο τη γεωγραφική της θέση, όσο και το γεγονός ότι ανήκει στην ΕΕ, ώστε να διαδραματίσει κομβικό ρόλο σε νέες επενδυτικές δραστηριότητες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Το σημερινό πρόγραμμα του Υπουργού στην Βαρκελώνη, περιελάμβανε εκτός της συνάντησης με τα ΜΜΕ, την επίσκεψη στο εθνικό περίπτερα του Ισραήλ, καθώς επίσης και σε αυτά των Huawei, Deutsche Telecom και ZTE, ενώ τις απογευματινές ώρες μετέβει στη Fira Barcelona Montjuic για να επισκεφτεί τα περίπτερα των ελληνικών εταιρειών που συμμετέχουν στην έκθεση startups, 4YFN.