Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει όλα τα εχέγγυα και πρέπει να κοιτάξει από τώρα πολύ σοβάρα την 5η γενιά δικτύων, εξέφρασε στην κάμερα του InfoCom.gr ο Country Manager της Ericsson στην Ελλάδα, Γιώργος Παππάς.

IMG_8616

Ο κος Παππάς, επισήμανε πως operators και κατασκευαστές πρέπει να συμπορευτούν στο δρόμο του 5G, αναδεικνύοντας παράλληλα τα οφέλη της χρήσης τού σε νευραλγικούς τομείς για την Ελλάδα, όπως είναι ο τουρισμός, η υγεία και η εκπαίδευση.

«Δεν είμαστε πίσω σε κανέναν τομέα, ειδικά στην κινητή τηλεφωνία… Οι επενδύσεις που γίνονται από τους παρόχους ακολουθούν τα μονοπάτια των operators της υπόλοιπης Ευρώπης».

IMG_8688

Για τον σχεδιασμό που γίνεται αναφορικά με τα δίκτυα νέας γενιάς και τον ρόλο της Πολιτείας σε αυτήν την προσπάθεια, ο κος Παππάς ανέφερε ότι «Δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο… Η Ψηφιακή Στρατηγική είναι έτοιμη και περιγράφει σε πολύ μεγάλο βαθμό τι πρόκειται να γίνει… Είμαστε από τις λίγες Ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής», ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι εφόσον καθορίσουμε από τώρα το προς τα που θέλουμε να κινηθεί το 5G στην Ελλάδα, μπορούμε να δούμε την υπολοποίηση εμπορικών εφαρμογών το 2020.