Με το βλέμμα στραμμένο στο 5G, άνοιξαν οι εργασίες της Ericsson στο MWC 2017. ο CEO της Ericsson, Borje Ekholm, χαρακτήρισε το 5G ως επανάσταση για όλους τους κλάδους της οικονομίας, αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη νέων ευκαιριών, σε μια αγορά που προέβλεψε ότι η αξία της μέσα στην επόμενη δεκαετία θα αγγίζει τα 1,2 τρις. δολάρια.

IMG_8177

«Το 5G είναι εδώ, συμβαίνει τώρα» ανέφερε ο Ekholm, προσθέτοντας ότι η Ericsson είναι έτοιμη γι’ αυτήν την πρόκληση, με προϊόντα και λύσεις πάνω στις οποίες πελάτες και συνεργάτες μπορούν να βασίσουν τα μελλοντικά τους σχέδια για να αποκομίσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη από το 5G.

Έπειτα από τη σύντομη παρουσίασή, ο Ekholm έδωσε λόγο και βήμα στον Neville Ray, CTO της Τ-Mobile για τις ΗΠΑ. Ο Ray, επισήμανε τις απεριόριστες δυνατότητες της αγοράς LTE σήμερα, αναφέροντας ότι οι ΗΠΑ είναι μια από τις πλέον ανεπτυγμένες αγορές LTE παγκόσμια, ενώ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την πορεία προς το 5G.

IMG_8079

Ακολούθως, στο βήμα ανέβηκαν οι Andrew Penn, CEO της Telstra και ο Hanno Basse, CTO της Twentieth Century Fox, προκειμένου να ανακοινωθούν δυο πολύ σημαντικές συνεργασίες των Σουηδών με τις παραπάνω εταιρείες.

IMG_8093

Η παρουσίαση έκλεισε με την ανακοίνωση της επίσημης συνεργασίας της Ericsson με την επίσης Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Scania, για τη δημιουργία διασυνδεδεμένων φορτηγών. Στην ανακοίνωση προχώρησε από βήματος ο CEO της Scania, Henrik Henriksson, ενώ χαριτολογώντας στην αποφώνησή του ο Ekholm, σχολίασε ότι «ενδεχομένως θα πρέπει να δώσουμε άλλη έννοια στο IoT και να προσδιορίζει το Internet of Trucks»!

IMG_8113

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πλάνα από την παρουσίαση που έλαβε χώρα στο booth της Ericsson, όπως τα κατέγραψε η κάμερα του InfoCom.gr