Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά εκθέματα της Ericsson στο MWC 2017, ήταν το δίκτυο τεχνητής νοημοσύνης υπό την ονομασία «ADA».

IMG_8627

Πρόκειται για μια καινοτόμα λύση AI (Artificial Intelligence) για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, η οποία, με τη βοήθεια ενός εγκεφάλου, λαμβάνει δεδομένα από το δίκτυο και τα αξιοποιεί με τέτοιον τρόπο ώστε να αυξήσει τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα του δικτύου.

Πίσω από την καινοτόμα λύση της Σουηδική εταιρείας, βρίσκεται ένας Έλληνας, ο Διομήδης Καστάνης, ο οποίος έχει τη βάση του στο Silicon Valley και είναι εκ των επικεφαλής του τμήματος καινοτομίας της Ericsson. Εκτός από την παρουσίαση του ADA, ο κος Καστάνης μας εξήγησε τους λόγους επιτυχίας των Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, όντας στελέχη μεγάλων εταιρειών: «Προσφέρονται καλύτερες συνθήκες… Υπάρχει διαφορά κουλτούρας… Αν αποτύχεις σε ένα project, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

IMG_8699

Ανααμφισβήτητα η Ericsson αποτελεί μια εκ των κορυφαίων κατασκευαστριών εταιρείων και ειδικά στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας. Στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξή της, ρίχνει έντονες ματιές σε τεχνολογικά startups και incubators που εδράζονται στην Ελλάδα.