Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MA) “Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες” (QJNT) διεξάγει ένα module ανοικτό προς όλους, στο Συνέδριο “Mobility Everywhere”.

Διακεκριμένοι καθηγητές του QJNT θα αναλύσουν και θα παρουσιάσουν το ρόλο και τη σημασία των έξυπνων κινητών στη νέα εποχή της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης. Θα εξεταστούν:

– Το κινητό ως δημοσιογραφικό εργαλείο / σχετικές εφαρμογές
– Πολίτες δημοσιογράφοι
– Case studies
– Το κινητό ως πλατφόρμα ενημέρωσης / σχετικές εφαρμογές
– Το νέο οικοσύστημα της ενημέρωσης
– Πώς αλλάζει η χρήση των κινητών τα παραδοσιακά ΜΜΕ
– “Mobile first”: Τα έξυπνα κινητά στο επίκεντρο της στρατηγικής των διεθνών ΜΜΕ

Εισηγητές: Αναστάσιος Οικονόμου και Νίκος Γκουράρος

Ο Αναστάσιος Οικονόμου γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες» διδάσκει «Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία». Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Διαδίκτυο από το 1999, ενώ από το 2004 εργάζεται ως αρχισυντάκτης στο δικτυακό τόπο της εφημερίδας «Καθημερινή». Είναι συγγραφέας του βιογραφικού μυθιστορήματος «Άπερκατ».

Ο Νίκος Γκουράρος εργάσθηκε ως στέλεχος στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη για 18 χρόνια εκ των οποίων τα τελευταία 5 ώς διευθυντής στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης ψηφιακών μέσων. Διετέλεσε Πρόεδρος του Online Publishers Association της Ευρώπης για τα έτη 2012-2014 και αντιπρόεδρος του ίδιου οργανισμού μεταξύ 2009-2012. Σήμερα είναι ανεξάρτητος επιστημονικός σύμβουλος στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης ψηφιακών μέσων, διδάσκει στρατηγική ψηφιακών μέσων στο μεταπτυχιακό QJNT (Quality Journalism and New Technolοgies) και έχει την διεύθυνση του πολυγλωσσικού ιστότοπου “Πεμπτουσία” www.pemptousia.gr. Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.