Το «next big thing» που αναφύεται και έχει όλα τα εχέγγυα για πλήρη αποδοχή, είναι οι εφαρμογές υγείας στις οποίες έχουν γίνει άλματα καινοτομίας και δημιουργικής σκέψης, ενώ από την ίδια τη φύση τους βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος  όσον αφορά στο πλατύ κοινό.

Φυσικά, το μεγαλύτερο βάρος έχει δοθεί στην έννοια της τηλεϊατρικής και τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει, όσον αφορά διαγνωστικές εξετάσεις εξ’αποστάσεως, βοηθώντας απομονωμένους πληθυσμούς να βρίσκονται σε επαφή με ιατρικό προσωπικό, το οποίο μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση της υγείας τους.

Η βιομηχανία της υγείας έχει κατανοήσει πλήρως τους δρόμους που ανοίγονται σε αυτόν τον τομέα και πρόσφατη έρευνα της Visiongain, αποτιμά την αγορά αυτή στα 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2014. Σε επίπεδο πολιτικής, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά  ότι η πλήρης αξιοποίηση του δυναμικού της κινητής υγείας, θα μπορούσε να εξοικονομήσει 99 δισ. ευρώ από δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρχής γενομένης από το 2017.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, οι μέθοδοι πρόληψης και διάγνωσης έχουν πλέον, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τη δυνατότητα παρακολούθησης δεικτών υγείας σε πραγματικό χρόνο, ενώ έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους υλοποιήσεις που ενσωματώνουν και διαδραστικές λειτουργίες, επεμβαίνοντας σε κρίσιμες καταστάσεις όταν απειλούνται οι ζωτικές λειτουργίες, του υπό παρακολούθηση ατόμου.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι, πέρα από το ιατρικό επίπεδο, αρκετές εφαρμογές και υλοποιήσεις επικεντρώνονται στις δυνατότητες προστασίας και παρακολούθησης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων πληθυσμού, όπως παιδιά και ηλικιωμένοι, οι οποίοι έχουν αυξημένες ανάγκες επίβλεψης και ασφάλειας.