Στους νέους δικτυακούς σταθμούς κινητής τηλεφωνίας, ο εξοπλισμός RF συνεχίζει να μετατίθεται όλο και πιο κοντά στις κεραίες. Συνήθως στερεώνονται ακριβώς κάτω από την κεραία, ώστε να μειώνονται οι απαιτήσεις σε καλώδια. Η διασύνδεση μεταξύ του εξοπλισμού RF στην κορυφή του πύργου και της μονάδας βάσης, πραγματοποιείται μέσω καλωδίων οπτικής ίνας. Αυτό έχει αυξήσει την ανάγκη για τεχνολογία RF T&M τόσο σε fiber-to-the-antenna όσο και σε over-the-air.

IMG_9135

Το ασύρματο φάσμα γίνεται όλο και πιο περίπλοκο, αλλά και πιο επιρρεπές στις παρεμβολές, κάτι άκρως σημαντικό για την ποιότητα των υπηρεσιών. Αν μία υπηρεσία διακοπεί μέσα στην περιοχή κάλυψης του σταθμού βάσης, ο τεχνικός RF πρέπει να εντοπίσει και να διορθώσει γρήγορα το θέμα, ώστε να μην επηρεάσει την ποιότητα εμπειρίας των συνδρομητών.

IMG_9113

Με σκοπό να καλύψει τις παραπάνω ανάγκες, δίοντας λύσεις στις σύγχρονες απαιτήσεις των ασύρματων επικοινωνιών, και με βασικό σύνθημα: «Be ahead», η Rohde & Schwarz παρουσίασε στο φετινό MWC 2017 μια ευρεία σειρά προϊόντων. Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή μας στο εκθεσιακό booth της εταιρείας στο hall 6, γνωρίσαμε από κοντά τα συστήματα signal generation & analysis, over the air testing και antenna characterization.

IMG_9130

Παράλληλα, παρουσίασε ένα end-to-end portfolio υπηρεσιών Cybersecurity, το οποίο περιλαμβάνει ασφάλεια για mobile επικοινωνίες και τηλεματικές υπηρεσίες βασισμένες στο IoT, endpoint security, προστασία δικτύου και δίνει analytics σε πραγματικό χρόνο, Deep packet inspection για διεξοδικό έλεγχο.