Τι είναι το “sharing economy”; Πώς μπορεί να ωθήσει την ελληνική οικονομία; Ποια επίδραση έχει η τεχνολογία σε αυτό;

Η Indigo είναι ένα παγκόσμιο ψηφιακό εργαλείο αμοιβαίας βοήθειας, η οποία υποστηρίζεται από τη μη-κερδοσκοπική οργάνωση Indigo World. Επιτρέπει στον καθένα να επωφεληθεί από οποιοδήποτε αντικείμενο ή υπηρεσία που μπορεί να χρειάζεται χάρη στα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας. Oι εικονικές πιστώσεις της πλατφόρμας, τα Digos, δίνουν την ευκαιρία στο χρήστη να προσφέρει χωρίς χρήματα, απλά αφιερώνοντας χρόνο, δωρίζοντας αντικείμενα/υπηρεσίες ή βοηθώντας τη δράση ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Ο καθένας μπορεί τώρα να πάρει ό, τι χρειάζεται, με μοναδικό γνώμονα τη γενναιοδωρία του.

help

Στόχος της Indigo είναι η καινοτομία στην πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες μέσα από ένα ψηφιακό εργαλείο αμοιβαίας βοήθειας, το οποίο θα μπορέσει να εμπλουτίσει και να διευκολύνει την καθημερινότητα μας καθώς και να βοηθήσει τις δράσεις όλων των ελληνικών NGOs.
Ενεργή από το 2012, η πλατφόρμα της Indigo μόλις ξεκίνησε να αναπτύσσει τις δραστηριότητές της και στην Ελλάδα. Ελάτε να πάρετε μέρος σε αυτό το μοναδικό κίνημα αλληλεγγύης, να δοκιμάσετε την εφαρμογή και να βιώσετε πρώτοι την αλλαγή στην ελληνική κοινωνία μέσω της συμπληρωματικού αυτού οικονομικού μοντέλου.

Εισηγήτρια: Anna Maria Galani – Country Manager Greece – Indigo World

anna mariaΤο άτομο που έχει αναλάβει την κοινότητα της Indigo στην Ελλάδα. Με σπουδές στην πληροφορική, όραμά της είναι να συμβάλλει στο να λυθούν τα παγκόσμια προβλήματα με τη χρήση της τεχνολογίας. Θερμή υποστηρίκτρια του εθελοντισμού, μότο της είναι το “Όσα περισσότερα δίνεις, τόσο πλουσιότερος γίνεσαι”. Μετά την επαφή της σε πληθώρα ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την οργάνωση της κοινωνίας, συνειδητοποίησε πως μόνο μέσω της αλληλεγγύης θα καταφέρουμε να εξισορροπήσουμε τις οικονομικές δυσαναλογίες και να περιορίσουμε την ανθρωπιστική κρίση.